Kalkense-meersenforum
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Kalkense-meersenforum

Alles over de natuur in de Kalkense meersen en het Scheldeland
 
IndexIndex  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  

 

 Petities

Ga naar beneden 
+4
Toon
Zwammer
kobra22
JAN
8 plaatsers
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
JAN
Zeearend
JAN


Aantal berichten : 668
Registration date : 12-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Petities   Petities Emptydi maa 04, 2008 9:25 am

hier wel een goeie:
kan je tekenen op http://www.carrieresdelessines.be./
en de tekst gepikt van de site van JNM Niger

Copy-paste van een mail van Milieufront Omer Wattez:

Je hebt wellicht al via de pers vernomen dat men de bouw van een indoor skioord (Snow Games) plant in en oude porfiergroeve in Lessen (net over de taalgrens met Geraardsbergen). De vergunningen zijn afgeleverd, een overeenkomst is getekend door de gemeente, de initiatiefnemer en de eigenaars van de steengroeve. Alleen de financiering blijkt nog niet rond te zijn.

Ondanks een 8 jaar durende strijd, heeft de Groepering voor het behoud van de Lessense steengroeven geen gehoor gekregen, ondanks een gemotiveerd bezwaar, het verzet van de DNF (Waals agentschap voor Natuur en Bosbeheer), ondanks talrijke inventarissen die wij tot bij het ministerie verdedigd hebben.

Dit project betekent de vernieling van een van de mooiste verlaten porfiersteengroeven van de streek, die een uitzonderlijke biodiversiteit bezit. Zo heeft bijvoorbeeld de slechtvalk er verleden jaar genesteld. Men vindt er verscheidene beschermde planten (waaronder verschillende soorten orchideeën). De waterplas waar vele vogels overwinteren bevat micro-organismen die uniek zijn in België.

In deze laatste rechte lijn weigeren wij de strijd op te geven, en willen wij nog geloven dat het gezond verstand kan triomferen. Want dit project zou niet alleen een reserve van biodiversiteit onherroepelijk vernietigen, maar bovendien lijkt ons de energie- en milieukost meer en meer absurd in een tijd waar eindelijk iedereen akkoord is dat energie moet gespaard worden en CO2-uitstoot verminderd.

Om te trachten dit project alsnog tegen te houden, vragen wij uw steun. Wie zijn wij? Wij zijn de CSCL of Groepering voor het behoud van de Lessense steengroeven. En bestaan uit volgende verenigingen: Action Nature asbl, Connaissance et protection de la Nature du Brabant, Inter Environnement Wallonie, Ligue Royale Belge pour la Protection des Oiseaux, Les Naturalistes de la Dendre, Milieufront Omer Wattez vzw, Natagora, Réserve naturelle de Prés Rosières en Natuurpunt - Boven Dender.

Je kunt een petitie tekenen op www.carrieresdelessines.be. Of je stuurt een brief naar Waals minister van ruimtelijke ordening André ANTOINE. Een voorbeeldbrief vind je ook op de website.

Doen!
Terug naar boven Ga naar beneden
JAN
Zeearend
JAN


Aantal berichten : 668
Registration date : 12-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydi maa 04, 2008 1:22 pm

en hier is de officiële website http://www.snowgames.be/nl/
ben ik de enige die daarvan misselijk word?
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra22
Zeearend
kobra22


Aantal berichten : 2764
Registration date : 11-09-07

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydi maa 04, 2008 3:26 pm

JAN schreef:
en hier is de officiële website http://www.snowgames.be/nl/
ben ik de enige die daarvan misselijk word?

Vooral dat zinnetje: "De initiatiefnemers van SnowGames werken ook nauw samen met mileuverenigingen om de vinger aan de pols te houden op het vlak van milieu."

Wie zouden die "milieuverenigingen" dan wel kunnen zijn??
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.birdpex.be
JAN
Zeearend
JAN


Aantal berichten : 668
Registration date : 12-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptywo maa 05, 2008 8:54 am

kwestie van wat sociale druk uit te oefenen: op de site kan je zien wie al getekend heeft in de laatste 3 dagen
Terug naar boven Ga naar beneden
Zwammer
Zeearend
Zwammer


Aantal berichten : 951
Leeftijd : 70
Localisation : Overmere
Registration date : 18-11-07

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptywo maa 05, 2008 12:11 pm

JAN schreef:
en hier is de officiële website http://www.snowgames.be/nl/
ben ik de enige die daarvan misselijk word?
Ik heb ondertussen de oproep tot tekenen van de petitie doorgestuurd aan een 200-tal contacten. Ik hoop dat het resultaat heeft.
Z.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra22
Zeearend
kobra22


Aantal berichten : 2764
Registration date : 11-09-07

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyma jan 25, 2010 6:59 pm

Jouw stem redt trekvogels op Malta

Op het eiland Malta dreigen dit voorjaar weer massaal en illegaal tienduizenden trekvogels te worden afgeschoten. Door de bindende Europese Vogelrichtlijn is de voorjaarsjacht uitdrukkelijk verboden, dit om de trekvogels te beschermen die van Afrika naar de broedplaatsen in Europa trekken. Desondanks overweegt de regering van Malta ook dit jaar weer om de voorjaarsjacht op zomertortel en kwartel toe te staan. Ook lijkt de regering niet overtuigd van de omvang en ernst van de illegale jacht op andere beschermde soorten. Na een uitspraak van het Europees Hof van Justitie en internationale druk opende Malta de voorjaarsjacht in 2009 niet.

Jij kan mee voorkomen dat in 2010 de voorjaarsjacht wordt geopend door te stemmen via onderstaande link:
http://www.natuurpunt.be/nl/natuurbehoud/internationaal/nieuws-birdlife_1323.aspx
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.birdpex.be
kobra22
Zeearend
kobra22


Aantal berichten : 2764
Registration date : 11-09-07

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyvr dec 03, 2010 4:33 pm

Een binnengekomen bericht

Zeg nee tegen ggo-aardappelen in België

Worden er binnenkort genetisch gemanipuleerde aardappelen geteeld in België? BASF, de Duitse chemiereus, wil het alvast. Het bedrijf wil toelating voor een veldproef met ggo-aardappelen in Wetteren. Gelukkig kan de veldproef gestopt worden. Daar kan jij bij helpen door mee bezwaar aan te tekenen. Zulk bezwaar moet ingediend worden vóór 8 december.

Op de website van Greenpeace vind je een modelbrief die je via de site kan versturen. Je kan uiteraard ook zelf een brief opstellen en versturen.

http://www.greenpeace.org/belgium/nl/wat-doen-we/landbouw-ggo/Zeg-nee-tegen-genetisch-gemanipuleerde-aardappelen-in-Belgie/

Velt is geen voorstander van deze veldproef. Niet vanuit een blind ‘nee’ zeggen tegen ggo’s, maar vanuit een bekommernis dat de risico’s verbonden aan de teelt van ggo-aardappelen door niemand kunnen ingeschat worden. Kijk bv. naar de ettelijke percelen aardappelen die door het natte weer de voorbije weken niet gerooid werden. Die zijn verloren en rotten weg. Wat gebeurt er in zulke situaties als dat ggo-aardappelen zijn?

Deze ggo-aardappelen zijn ontwikkeld om meer weerstand te bieden tegen Phytophtora, een schimmel die de ‘plaag’ bij aardappelen veroorzaakt. Deze aantasting is voor landbouwers en tuiniers één van de belangrijkste ziekten die bij aardappelen voorkomen. Onderzoek hiernaar is dus zeker gewenst. En dat levert via de ‘gewone’ onderzoeksweg ook resultaat op: sinds kort zijn er rassen beschikbaar die een verhoogde weerstand hebben, bv. Biogold, Toluca, Sarpo Mira.

Alle bemerkingen over deze veldproef met ggo-aardappelen vind je in het document in bijlage. Dit document werd opgemaakt in overleg tussen Velt, Greenpeace, Bioforum Vlaanderen, Bond Beter Leefmilieu, Wervel en Nature&Progrès.

Je mag deze mail gerust verder verspreiden.

Bedankt !

Danny Minnebo
Velt Wichelen
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.birdpex.be
Toon
ZeearendAantal berichten : 863
Registration date : 16-11-07

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Petitie tegen de vogelvangst in Cyprus   Petities Emptydo sep 15, 2011 5:18 pm

Bekijk het filmpje eens en teken dan zeker ook de petitie... 't is schrijnend... Evil or Very Mad

Cyprus: “The Missing Visitors” - Weet wat je eet!
BirdLife maakte onlangs een filmpje en maakt ahv van sprekende beelden duidelijk welke vernietigende druk Cyprus uitvoert op onze trekvogels. Het veelzeggende resultaat werd gepresenteerd op de Bern Convention Conference in juli jl. die doorging… in Cyprus uiteraard. Dat niet alleen Malta een veroordeling verdient voor de verdelging van beschermde of zelfs bedreigde soorten, wordt hiermee wel erg duidelijk. De kortfilm (ca. 4 minuten) klaagt de erg prangende situatie rond de illegale vogelvangst aan en is te bekijken op Youtube. "The Missing Visitors of Cyprus" ( https://www.youtube.com/watch?v=0Kk4B4YJWiQ) is de veelzeggende titel en een eerlijk beeld zegt zoveel meer dan twintig harde woorden. Regelrechte moord dus!
En niet zomaar: wel om het bord - van de toerist dan nog – te vullen met gestroopte lijkjes. Het najaar is nog jong, maar nu al staat de teller voor het najaar op bijna 90.000 (!!) gedode vogels (door middel van mistnetten en lijmstokken). Naar schatting plukken de stropers hier per jaar meer dan 280.000 vermoeide trekvogels uit de natuur!
BirdLife Cyprus geeft op haar website (http://www.birdlifecyprus.org/) wekelijks een update van de groei van dit schrijnende aantal slachtoffers. Laat de mensen weten wat ze eten en verspreid deze link, maar vooral: teken NU de petitie(http://www.gopetition.com/petitions/call-for-action-against-illegal-bird-trapping-in-cyprus.html)!
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Doe het voor de bijen!   Petities Emptydo jan 31, 2013 2:13 pm

Bericht van Zwammer:

Hallo !
Zie hieronder een dringende internationale petitie-actie voor het verbod van bepaalde pesticiden die o.a. de oorzaak zijn van de huidige grote bijensterfte. Die bedreigt het bestuiven van het grootste deel van onze wilde en gecultiveerde planten o.a. groenten, fruit en noten.
Als je wil, teken dan de petitie ; het streefdoel is 2,5 miljoen handtekeningen. Op die manier kan druk uitgeoefend worden op de Europese wetgevers.


Tekst is beschikbaar in alle talen van de EU, dus ook in het NL: http://www.avaaz.org/nl/hours_to_save_the_bees/?fp
Ik heb nu ook getekend en teller staat ondertussen op 2.240.000 en het gaat maar door…

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Lucgast
Zeearend
Lucgast


Aantal berichten : 2084
Registration date : 09-01-11

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyza feb 02, 2013 6:31 am

Heb ondertussen ook getekend!
Enkele rake opmerkingen op waarnemingen.nl over deze petitie:

Albert De Wilde: (Bijen en wespen kenner)
"Deze tendentieuze tekst staat op de website van de link: 'dan kunnen wij bijen van uitsterven behoeden'
Grotere onzin is nauwelijks denkbaar. De oorzaak van de wereldwijd optredende bijensterfte is helaas niet bekend. Er zijn slechts speculaties. Er is geen enkel controleerbaar wetenschappelijk onderzoek beschikbaar dat de directe relatie legt tussen bijensterfte en gebruik van neonicotinen. Er zijn wel heel veel veronderstellingen dat er mogelijk een verband is, maar dat rechtvaardigt niet deze stelligheid. Was het maar zo dat we wisten wat de oorzaak is. Veelal wordt ook vergeten dat het niet alleen gaat om honingbijen, maar om alle bijen, wespen en andere insecten."


Arp:(Admin Waarnemingen.nl)
"Mee eens, maar neemt m.i. niet weg dat je gewoon met die troep moet stoppen zolang het onduidelijk is of zulke gifstoffen geen invloed hebben op de geconstateerde Bijen/Insectensterfte."

Een vriend imker komt steeds terug op een gevaarlijke parasiet die ganse kasten uitroeit, dus ik denk dat Albert hier een terechte opmerking geeft dat er andere oorzaken zijn van sterfte onder de bijen en insecten over het algemeen. Maar ik ben ook akkoord met Arp om hoe dan ook het gebruik van deze schadelijke stoffen te limiteren.
Luc


Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyza feb 02, 2013 1:56 pm

Je hebt gelijk, Luc.
Het wordt allemaal wat veel toegespitst op die ene soort, de Honingbij, terwijl hommels en andere wilde bijen daar even goed last van hebben, maar daarvan zien de mensen niet dat het hen iets oplevert (ook al doen die ook aan bestuiving).

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Toon
ZeearendAantal berichten : 863
Registration date : 16-11-07

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydo mei 30, 2013 6:01 pm

Wie zich afvraagt waarom onze vogels uitsterven... een deel van het antwoord vind je in dit natuurbericht: http://www.natuurbericht.be/?id=10685&Eid=8604
GELIEVE DE PETITIE TE ONDERTEKENEN (zie link)! Baat het niet, dan schaadt het niet.

Uiteraard zijn jacht en vogelvangst niet de enige redenen van de enorme achteruitgang van onze vogels (verlies aan habitat en voedsel zijn wellicht nog belangrijker), maar het is toch wel een behoorlijk deel van het probleem. Al die vogels die in de voorjaarstrek worden afgeslacht, kunnen niet voor nakomelingen zorgen. Dat heeft dus een groot effect op de populaties.
Terug naar boven Ga naar beneden
Wes
Zeearend
Wes


Aantal berichten : 1284
Registration date : 31-07-10

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydo mei 30, 2013 8:59 pm

Ook gelezen Toon , geweldig van onder de indruk...
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyvr sep 06, 2013 1:58 pm

RED DE RIJKE WEIDE: onderteken de petitie voor de grutto en andere weidevogels in Nederland!

http://www.redderijkeweide.nl/

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Sjacky
Slobeend
Sjacky


Aantal berichten : 67
Registration date : 06-01-13

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydo okt 10, 2013 3:38 pm

Je hebt misschien al gehoord van de campagne Time to Go! (www.timetogo.be) Waarbij we streven naar een kernwapenvrije wereld, te beginnen bij België.

Op 20 oktober is er een nationale manifestatie in Brussel waarbij we zoveel mogelijk mensen willen samenbrengen onder deze boodschap aan onze regering.

We willen een zo breed mogelijk gedragen campagne, en dat kan niet zonder jullie hulp.

Zouden jullie de campagne kunnen steunen?

Wat kan je doen?

- Deel en 'like' de facebookpagina (https://www.facebook.com/Timetogo20.10.13?fref=ts) en klik je aanwezig op het evenement (https://www.facebook.com/events/366633510126312/)

- Verspreid mee de oproep om op 20 oktober naar de manifestie te komen, affiches en flyers kunnen we opsturen per post

- Steun de campagne financieel door naar eigen vermogen een bedrag te storten op BE 51 0010 3516 11 62, met vermelding 'Time to go-Pax Christi Vlaanderen VZW'

- Kom op de dag zelf, neem je vrienden en familie mee! Met 400 000 personen waren we 30 jaar geleden. Met hoeveel we vandaag zullen zijn hangt van ons allemaal af!

Meer info over de campagne en over kernwapens in België vind je op de site: www.vrede.be
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyza maa 22, 2014 3:25 pm

Petitie voor het behoud van de getijdennatuur tussen Melle en Gent

Waterwegen & Zeekanaal (W&Z) heeft plannen voor de omvorming van de unieke getijdenschelde tussen Gentbrugge en Melle naar een ordinaire geul voor pleziervaart zoals we er al meer dan genoeg hebben in Vlaanderen en waar niemand zit op te wachten.
Binnenkort loopt/zwemt het er weer vol bergeendenkuikens en verder kom je er, afhankelijk van het seizoen, pijlstaarten, aalscholvers, wintertalingen, smienten, futen, blauwe reigers, wilden eenden, kuifeenden, meerkoeten, waterhoentjes en allerlei andere vogels tegen, gewoon op weg naar je werk of tijdens een aangename fietstocht langs de Scheldeboorden. Prachtige, unieke natuur tot bijna in hartje Gent.

Vorig jaar organiseerde onze Natuurpuntafdeling Scheldeland al een grote fietshappening om deze unieke brok natuur onder de aandacht te brengen. Onder de titel ‘Schatten van de Schelde’ maakten velen kennis met deze unieke getijdennatuur en iedereen was het erover eens: dit moet blijven! Ondanks het vele protest zet W&Z zijn plannen echter door. Vandaar deze petitie. Je kan ze via de link hieronder ondertekenen.

http://www.petities24.com/wat_met_de_zeeschelde_gentbrugge-melle

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyvr dec 12, 2014 9:39 pm

Steun het autovrije fietspad op de Scheldedijk Wetteren-Schellebelle:
http://petitie.be/petitie/steun-het-autovrije-fietspad-op-de-scheldedijk-wetteren-schellebelle

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyzo dec 14, 2014 10:19 am

Teken de petitie voor het behoud van het Gentse Zwin!
Over enkele dagen zullen Natuurpunt, de buurtactiegroep ‘GeZWINt’ en het Gents Milieufront samen de petitie voor het behoud van het Gentse Zwin overhandigen aan minister Ben Weyts.

Meer info over de strijd van Natuurpunt voor het Gentse Zwin vind je hier:
http://www.natuurpuntgent.be/beleid/levende-schelde

En hier kan je de petitie ondertekenen:
http://www.petities24.com/wat_met_de_zeeschelde_gentbrugge-melle

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptywo jun 29, 2016 6:20 pm

Natuurregels in Oost-Vlaanderen Question
https://secure.avaaz.org/nl/petition/Minister_van_Leefmilieu_Joke_Schauvliege_KLUISBOS_EUROPEES_BESCHERMD_BOS_is_GEEN_bouwgrond_of_wel/?csoHJbb

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptyza dec 24, 2016 4:46 pm

Europese en Vlaamse natuur gered dankzij jullie steun!

82.000. Zoveel handtekeningen zamelden vrijwilligers vorig jaar in om te protesteren tegen de eerste voorstellen voor de hervorming van het Vlaamse natuurbeleid. Met succes, want de regering stuurt haar plannen bij. De natuur in je buurt lijkt gered. En dat is ook goed nieuws voor een aantal kleinere natuurgebieden die beheert worden door Natuurpunt Scheldeland, zoals Bastenakkers, de Ham, de Eetgoedweide, de Nonnenbossen en 'd Heide!

En er is nog goed nieuws, want woensdag besliste Europa om de Vogel- en Habitatrichtlijnen niet uit te hollen en de natuurwetten sneller uit te voeren. Een belangrijke overwinning voor de Europese natuur én de 500.000 burgers (onder wie 40.000 Belgen) die de Commissie opriepen om de wetgeving te redden.

Wij vroegen jou via deze digitale nieuwsbrief ook op om beide petities te ondertekenen. Bedankt aan iedereen die dat deed!

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptywo sep 27, 2017 4:02 pm

https://www.ipetitions.com/petition/het-driemasterpark-in-het-gentse-rup-groen

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydo okt 26, 2017 3:28 pm

Tekenen voor het te laat is...
https://www.natuurmonumenten.nl/insecten

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydo okt 26, 2017 3:31 pm

kobra schreef:
Tekenen voor het te laat is...
https://www.natuurmonumenten.nl/insecten

https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/petitie-code-rood-voor-insecten

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydo okt 26, 2017 3:35 pm

Veeg de bossen niet weg...
https://secured.greenpeace.nl/actie/tempo/

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
kobra
Admin
kobra


Aantal berichten : 24871
Registration date : 22-10-06

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Emptydi okt 31, 2017 6:48 pm

https://secure.avaaz.org/nl/petition/Minister_Schauvliege_Eiken_staan_in_de_weg_langs_de_N8_Laten_wij_ze_kappen_of_niet/

_________________
Jedem Tierchen sein Pläsierchen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud

Petities Empty
BerichtOnderwerp: Re: Petities   Petities Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Petities
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kalkense-meersenforum :: Café Meersenzicht-
Ga naar: